Dora intervjuet av «Håndballspiller»

Tekst: Trond Sørøy. Lørdag 2. november 2019

Så kom sesongens første seier i 1. divisjon for Fyllingen. Bergenslaget vant 30-18 borte mot Grane Arendal. Allerede etter ti minutter ledet Fyllingen 7-1 og godt forsvarsspill og en god Benedikte Kalstad Hernes i mål holdt hjemmelaget nede i seks scoringer i første omgang.

Fyllingen har vært nære poeng i flere kamper og når det først løsnet i angrepsspillet, løsnet det til gangs. Thea Skarstein-Storeng er tilbake i Fyllingendrakta og er en svært viktig bidragsyter.

Alle 12 utespillerne kom på scoringslista, mestscorende var Dora Bergvik Eckholdt (18) som sa dette til Håndballspiller rett etter kampslutt:

Dora Bergvik Eckholdt: «I dag fulgte vi planen vi snakket om før kampen og var godt forberedt på hva vi kom til å møte. Jeg synes forsvaret satt ekstremt bra. Vi nøytraliserte det de kom med og bakerst var det veldig godt målvaktsspill av Benedikte Kalstad Hernes. Forsvarsspillet var det beste i første omgang.»

Spilte med ro.
«Vi mistet hodet i noen situasjoner der i begynnelsen av andre omgang, og Grane nærmet seg noe, men det kom seg etter det. Vi beholdt roen i mye større grad enn tidligere og vi klarte å holde ballen i gang. Vi kom til de gode sjansene. I dag kom alle utespillerne på scoringslista, det var gøy.»

Thea Skarstein-Storeng tilbake.
«Thea gikk til Tertnes etter sesongen i fjor, men står i Fyllingen nå. Vi har en partnerklubbavtale med Tertnes som gjør at hun har mulighet til å spille med oss for å få kamptrening. Å få inn en venstrehendt bakspiller på høyreback er bra for oss, Thea er en veldig god spiller, så det er et stort pluss for oss å ha henne med igjen.»

Mye positivt.
«Vi tar med oss alt det positive fra denne kampen og hvis vi klarer å gjenskape noe av dette spillet i kampene som kommer så kan det bli veldig bra.»