Ny dametrener på plass

Etter at Chriss Robert Thorsen meddelte at han gir seg har det vært jobbet hardt, og endelig kan styret i Fyllingen Håndball presentere ny trener for damelaget: Marius Beck (31).

– Etter mye arbeid i styret, og ikke minst god hjelp fra trenere i miljøet, har vi endelig funnet en hovedtrener som har de kvalitetene vi er ute etter. Marius er en ung og lovende trener som virkelig har de rette egenskapene for å inneha dette ansvaret i klubben vår, sier styreformann Lars Tennebekk.

Marius Beck er selv tidligere håndballmålvakt, og kommer fra jobben som rekruttrener i Storhamar, og han har også, tross sin unge alder, vært sentral i å bygge opp jente- og kvinnesiden i Elverum. Her hadde han også ansvar for videoanalyse for herrelaget i to sesonger, samt at han trente damer 2. divisjon, jenter-18 og jenter-16 før han gikk til Storhamar.
Under tiden i Storhamar har han også vært spillerutvikler, bylagstrener (regionstrener) og regional landslagstrener for Region Innlandet, i tillegg til at han har vært ansatt som trener for WANG Toppidrett Hamar.

31-åringen er regnet som et av de mest lovende trenertalentene på Østlandet.
– Fyllingen får her en lovende og dedikert trener som har plukket opp mye erfaring gjennom flere år i systemene rundt blant annet Elverum og Storhamar. Han er faglig dyktig og flink til å skape gode relasjoner med sine utøvere. Jeg er helt sikker på at han vil bidra inn i- og utvikle videre det fine kompetansemiljøet vi har på tvers av Fyllingen og FyllingenBergen, sier FyllingenBergen-trener Fredrik Ruud.

Beck er utdannet trener 2, og starter sin trener 3-utdanning til høsten. I tillegg har han en bachelor i idrett med spesialisering i trenerrollen. I Fyllingen Håndball vil han få et stort ansvar, ikke bare som trener. – Marius skal ha ansvaret for damer 2. divisjon, damer 4. divisjon, damer 5. divisjon og rekruttlaget i 3. divisjon. I tillegg har han ansvaret for alle trenerne på jentesiden fra jenter 2007 og oppover. Marius blir ikke alene, vi skal i tillegg knytte til oss to hjelpetrenere, hvor den ene skal ha treneransvar for rekruttene, damer 4. divisjon og damer 5. divisjon. Den andre hjelpetreneren skal sammen med hovedtrener ha ansvaret for 2. divisjon, 3. divisjon og Lerøy. Men her må vi huske på at Marius har hovedansvaret, så det blir et veldig tett samarbeid trenerne imellom, forteller Tennebekk.

Nå ser Beck frem til å komme til Bergen for å ta fatt på den spennende jobben.
– Jeg gleder meg veldig til å flytte til Bergen og til å være med på å videreutvikle en allerede veldrevet klubb videre. Fyllingen er kjent for å fostre opp mange unge og ikke minst spennende spillere. Dette er en jobb jeg ser frem til å ta del i. Å hjelpe unge spillere til å ta steget opp i seniorhåndballen er noe jeg brenner for. Jeg ser også frem til å utvikle meg selv videre og lære av de flinke trenerne som allerede er i byen, forteller Beck.

En liten kuriositet er at han slett ikke er den eneste håndballmålvakten i familien. Han er nemlig lillebror til tidligere landslagsmålvakt Kjersti Beck, som ble europamester i 2004.

Han beskriver seg selv som «lærerutdannet håndballtrener som er angrepet av alvorlig tilfelle av sportsidioti».

Vi håper dere tar godt imot ham!