Fyllingen-jente debuterte i eliteserien

FRA GULT TIL BLÅTT: Onsdag denne uken debuterte Fyllingen-spiller Maria Bergslien Gald (18) for partnerklubben Tertnes i eliteserien. FOTO: TOVE LISE MOSSESTAD/EINAR KVALHEIM

Onsdag var den gule Fyllingen-drakten med nummer 31 byttet ut med en blå Tertnes-drakt for Fyllingens Maria Bergslien Gald (18).

«Det var veldig gøy å få kjenne på nivået, jeg merker det er stor forskjell på farten og spillet, sa Gald til Bergensavisen etter kampen».

TOMMEL OPP: Fyllingen-trener Marius Beck, er fornøyd med at noen av hans spillere får mulighet til å prøve seg i eliteserien. FOTO: TOVE LISE MOSSESTAD

Den talentfulle 18-åringen har spilt håndball i Fyllingen fra hun var sju år, og fikk komme ut på venstrekanten i begge omgangene mot Flint Tønsberg i eliteseriedebuten.

«Det er først og fremst veldig gøy for Maria at hun fikk debuten sin i Eliteserien, men også veldig gøy for Fyllingen Håndball som klubb. I en høst uten seniorkamper for oss, så er det gøy å se at de unge spillerne våre kan få noen sånne muligheter, og ikke minst få kjenne på nivået som de sikter mot», sier Fyllingen-trener Marius Beck.

To debutanter
Gald ble med dette den andre Fyllingen-spilleren som har debutert for Tertnes i Eliteserien denne sesongen gjennom klubbenes partneravtale.

Tidligere er nemlig Martine Knutsen hentet inn i Tertnes-troppen.

«Fyllingen er en klubb som har produsert mange eliteseriespillere, dette er noe vi ønsker å fortsette med, parallelt med at klubben utvikler seg videre», sier Beck.

TALENT: Maria Bergslien Gald er et av Fyllingens mange talenter. FOTO: TOVE LISE MOSSESTAD

Til inspirasjon
Fyllingen har gjennom en årrekke levert spillere til yngre landslag og eliten, og fortsetter å jobbe godt for å utvikle spillere, i tillegg til å utvikle seg som klubb.

«Vi håper at Marias debut nå kan være en inspirasjon for de yngre spillerne i klubben. Maria er en spiller som er dedikert i treningsarbeidet sitt og alltid legger ned det arbeidet som skal til for at hun skal utvikle spillet sitt. Særlig syns jeg hun har forbedret seg i forsvar denne høsten, noe hun fikk vist i kampen mot Flint Tønsberg», forteller Beck.

Gald spiller til vanlig for Fyllingen i 2. divisjon, men grunnet koronarestriksjoner er denne divisjonen ennå ikke kommet i gang. Hun hadde derfor kun spilt én kamp for klubbens U20-lag denne sesongen før hun debuterte for Tertnes onsdag.

«Nå håper vi at det etter hvert også blir åpnet for seriespill i 2. divisjon, sånn at Maria og de andre dyktige unge spillerne vi har i troppen skal få utviklet seg videre».